Lillian’s Verdens beste med en genial vri!

Reklame | Dentaworks og Farmasiet

Norges nasjonalkake, Kvæfjordkaken går også under navnet Verdens beste. Denne nydelig kaken serveres ofte med enten en eggekrem eller en vaniljekrem i midten. Min kreative og flinke venninne Lillian kom med en helt genial variant: moltesyltetøy og vaniljekrem! Jeg kaller ideen genial fordi det var såå godt😋👌🏼. Etter min mening, så er Lillian’s verdens beste den aller beste!

Her ute ved kysten, så vil det ikke gå så mange uker før man kan begynne å plukke de første multene… Da kan det være et tips å prøve denne kaken. Jeg lover dere; Dere har i såfall funnet en ny favoritt🤩

OBH Nordica

Lillian’s verdens beste

bunn:

100 g Melange

120 g sukker

4 stk eggeplomme

3 ss lettmelk

150 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

Marengs:

4 eggehviter

200 g sukker

1 pose mandelflak


Krem

1 bx fløte

vaniljekrem (mengde etter smak)

+ et eget lag med moltesyltetøy!

NORDFORM

Sett stekeovn på 160 °C.

Pisk sammen smør og sukker til det er kremete. Pisk inn eggeplommene, en etter en, pisk litt mellom hvert egg. Bland siktet hvetemel, bakepulver og vaniljesukker I en bolle. Vend inn litt av melblandingen i røren, og spe med litt melk innimellom. Gjør dette vekselsvis til melblanding og melk er rørt inn. Bland godt sammen. Fordel røren utover på en langpanne kledd med bakepapir.

Ha eggehviter i en glass- eller rustfri stålbolle. Pisk dem forsiktig sammen med litt salt til det blir et mykt skum. Øk hastigheten og visp til boblene i skummet er små og jevne. Tilsett sukker, litt av gangen når skummet danner små stive topper. Pisk til røren er blank og jevn, og sukkeret er oppløst. Viktig å Ikke røre for lenge, for å unngå at marengsen blir kornete. Legg marengsen forsiktig og jevnt oppå røren i langpanneformen. Dryss over mandelflak og stek kaken midt i ovnen i 30-35 minutter. Stek til den er gyllen.

Legg kaken på en rist, og ta forsiktig av bakepapiret. La den avkjøles.

Pisk kremfløte stiv og vend den lett og forsiktig sammen med vaniljekrem. La den stå en stund kaldt før bruk. Da holder den fasongen.

Del kaken i to og legg den ene halvdelen på et kakefat. Fordel et godt lag med molt og krem på kaken, og legg den andre halvdelen over.

Voilá, kaken er ferdig og klar til å nytes.

Dagens produkter har jeg hentet fra Dentaworks og Farmasiet. Øverst til venstre er det et blodsukkerapparat, kanskje ikke så dumt å sjekke etter å ha spist denne gode kaken…. De andre 3 bildene ser likedan ut, men det er altså 3 ulike tannbleking-produkter fra Dentaworks. Nærmere info om pris og produkt får du ved å trykke deg inn på linken. Ikke farlig å ta en titt😉

Accu-chek mobile blodsukkerapparat//Dentaworks Tannbleking//Dentaworks Tannblekingsgel//Dentaworks Tannblekingspenn

..

 

 

Nysgjerrig på hva naturen har å gi oss? Da er vi to! Jeg vil føle naturen, og bruke mer av naturens forråd; sanke, dyrke, sanse og nyte... I tillegg kommer det gjerne huslige temaer, oppskrifter og livets gang. Det blir rett og slett litt av hvert om meg og mitt. Bruker mye tid på fotball, natur, hunden Tinka og alle slags varianter av hjemmelaget... Hilsen Lene 46 år, førskolelærer og sykepleier.
Posts created 146

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow