Reklame | Farmasiet
Rabarbraen er hardfør, velvillig og kan brukes hele sommersesongen. Det at den skal brukes før St.hans er en myte. Samtidig så er det slik at de unge stilker er best, så det er lurt å høste rabarbraen en gang tidlig på sommeren, og la det komme opp nye stilker. De tåler godt å bli fryst, så det du ikke bruker straks kan godt oppbevares i fryseren til anledningen byr seg til å lage en rabarbra -pai, -sirup, -syltetøy, -smoothie eller -suppe, for å nevne noen bruksområder.
I dag har jeg lagd rabarbrasuppe. Det kjekke med den er at den smaker godt både varm og kald, med krem eller is, eller ja takk begge deler👌🏼 Ta den gjerne med ut i hagen eller server suppen til dine turvenner på fjellet😉
Rabarbrasuppe
( til 2 pers)
200 g rabarbra
4 dl vann
70 g sukker (Ca)
1 ts vaniljesukker
1/2 ts kanel
(-1/2 dl kaldt vann + 1/2 ss maizena til jevning)
- Vask og Rensk rabarbra. Kutt stilkene i 1 cm-biter
- ha vann, vaniljesukker, kanel og sukker i en kasserolle. -Hold gjerne unna litt av sukret, for å kunne tilpasse sukkermengden. Av og til trengs det litt mindre, andre ganger litt mer.
- Ha i rabarbra og kok opp. La den småkoke i 10-15 min.
- hvis du ønsker en anelse mer fyldig suppe, bruk Maizena. Ha iskaldt vann I en kopp og rør ut maizena i vannet. Tilsettes maizena i suppen i en tynn stråle mens det småkoker. Rør mens du jevner.
- La suppen trekke 1-2 min etter evt jevning. Suppen er nå klar til servering.
- Server suppen varm eller kald. Gjerne med litt jordbær, is eller krem👌🏼
Håper det smaker, vel bekomme😍
Dagens produkter har jeg hentet fra Farmasiet. De har 30% på flere av solproduktene sine nå. Farmasiet er registrert som godkjent nettapotek av statens Legemiddelverk, og er en trygg netthandel. Trykk på bildene eller linkene under for å se på disse- eller andre produkter😊