Bursdagsbarnet får selvfølgelig velge kake, og Tuppa mi ønsker seg gulrotkake og rennende ostekake på sin 18 årsdag 🍾🥂
-Egentlig ville hun at pappa skulle bake gulrotkaken. Dette er den ene av 2 kaker han kan å bake. Den andre, banankaken, lagde han til meg for 3 uker siden. Veldig god den også, men i dag er han på jobb, så da må Tuppa ta til takke med mors beskjedne bakeevner… (nei da, jeg tuller litt nå da… Jørgen kan bake det han har lyst til å bake😅) .
Oppskriften på gulrotkaken har vi hatt i årevis, og hvis jeg ikke husker feil, så fikk vi den av Tildes tante, Kristine. Tusen takk! Rennende ostekake fikk jeg smake hos naboen for et par år siden, og falt pladask! Heldige meg som har en snill nabo som ville dele oppskriften. Takk Hilde!
Oppskrifter:
Gulrotkake med ostekrem
4 egg
2.5 dl sukker
——Pisk til eggedosis
3 dl mel – vendes forsiktig inn i eggedosisen
1.5 dl soyaolje
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 ts kanel
4-5 dl revet gulrot
— — alt vendes forsiktig inn i røren til den er glatt og jevnt fordelt
Stekes i rund form 26 cm. 175˚c 50-60 min.
Glasur:
100 g margarin
250 melis
— —røres hvitt
1 pk Philadelphia Ost (200 g)
1 ts vaniljesukker
— — alt blandes til en glatt og jevn masse. Fordel det fint på toppen av kaken. Rull sammen noen tynne gulrotstrimler til pynt rett før servering. (Gulrøttene avgir farge, det er derfor anbefalt å pynte rett før kaken spises)
Rennende ostekake:
1 pk Safarikjeks – knuses til smuler
3 dl kremfløte
200 g Philadelphiaost
170 g melis
2 ss vaniljesukker
Fruktblanding
-Tips til knusing av kjeksene: legg dem i en pose, ta ut luft og knus med kjevle. Når alt er smuldret, legges de i bunnen på en skål
-Melis, philadelfiaost, vaniljesukker og kremfløte piskes tykt og stivt. Legges oppå kjeksene.
-fordel ønsket type- og mengde frukt oppå kremen.
Da er det klart for selskap. Håper det smaker, vel bekomme🎂☕️