Reker til TildeTuppa som fyller år

I dag fikk TildeTuppa mi sin favorittmat: ferske Reker på loff, med hvitløksmajones og sitron. -Det fortjener hun ettersom hun blir myndig når klokken passerer midnatt. Hipp Hurra 🥳 for Tuppa vårres! Snill, omsorgsfull og sprudlende. Ei jente med ståpåvilje, som er pliktoppfyllende og har mange gode fine venner rundt seg. Takk til alle dere også, fordi dere er der for jenta vårres❤️ Det er enda noen få timer til klokken slår slaget, så jeg er litt i forkant. I morgen fortsetter vi feiringa med diverse kaker, men først nyter vi rekene:

De nærmer seg vår. Dagene blir lengre, sola står høyere og trekkfugler har begynt å kommet tilbake. Det er en god følelse! I dag toppa vi denne «go-følelsen» med ferske reker rett fra kaia. Det finnes ikke noe bedre…

Reker – 1/2 ltr pr pers (restene brukes til å lage rekesalat)

Tilbehør:

loff

bordsmør

majones (alternativ i stedet for hvitløksmajones)

sitron – skjæres i båter og dryppes over rekesmørbrødet

hvitløksmajones oppskrift:

  • 1 pk majones
  • 1/4 kinesisk hvitløk presset
  • 1/2 ts pepper
  • noen korn maldonsalt
  • halv sitron – presses/skvises, blandes inn sammen med alle de andre ingrediensene

-alt blandes, og får hvile tildekket i kjøleskapet 1/2-1 time før bruk.

 

Håper det smaker, vel bekomme! 😋

 

Nysgjerrig på hva naturen har å gi oss? Da er vi to! Jeg vil føle naturen, og bruke mer av naturens forråd; sanke, dyrke, sanse og nyte... I tillegg kommer det gjerne huslige temaer, oppskrifter og livets gang. Det blir rett og slett litt av hvert om meg og mitt. Bruker mye tid på fotball, natur, hunden Tinka og alle slags varianter av hjemmelaget... Hilsen Lene 46 år, førskolelærer og sykepleier.
Posts created 146

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow