I dag fikk TildeTuppa mi sin favorittmat: ferske Reker på loff, med hvitløksmajones og sitron. -Det fortjener hun ettersom hun blir myndig når klokken passerer midnatt. Hipp Hurra 🥳 for Tuppa vårres! Snill, omsorgsfull og sprudlende. Ei jente med ståpåvilje, som er pliktoppfyllende og har mange gode fine venner rundt seg. Takk til alle dere også, fordi dere er der for jenta vårres❤️ Det er enda noen få timer til klokken slår slaget, så jeg er litt i forkant. I morgen fortsetter vi feiringa med diverse kaker, men først nyter vi rekene:
De nærmer seg vår. Dagene blir lengre, sola står høyere og trekkfugler har begynt å kommet tilbake. Det er en god følelse! I dag toppa vi denne «go-følelsen» med ferske reker rett fra kaia. Det finnes ikke noe bedre…
Reker – 1/2 ltr pr pers (restene brukes til å lage rekesalat)
Tilbehør:
loff
bordsmør
majones (alternativ i stedet for hvitløksmajones)
sitron – skjæres i båter og dryppes over rekesmørbrødet
hvitløksmajones oppskrift:
- 1 pk majones
- 1/4 kinesisk hvitløk presset
- 1/2 ts pepper
- noen korn maldonsalt
- halv sitron – presses/skvises, blandes inn sammen med alle de andre ingrediensene
-alt blandes, og får hvile tildekket i kjøleskapet 1/2-1 time før bruk.
Håper det smaker, vel bekomme! 😋