Reklame | Ellos
Fish and chips er tradisjonell Engelsk mat som bringer oss rett til mathimmelen🤗. Når vi lagde denne hjemme hos oss for første gang, så var det sønnen Henrik som var kjøkkensjef, og mor og far var assistenter. Fisken ble fisket av Henrik og morfar, og kom rett fra Lekafjorden til matfatet. Rett og slett luksus å ha tilgang på så ferske råvarer👌🏼😊 Tilbehør: sitronbåter, ertepuré og Gordon Ramsey`s tartarsaus. Alle oppskrifter til denne retten kommer her:
Fish and chips ala Henrik
(4 personer)
Poteter
900g poteter – skrelles og kuttes i brede staver
vann – til koking
2 ts salt – til kokevannet
maldonsalt -lett strø over potetene før servering
olje – til fritering
- skrell og kutt opp poteter
- kok til «halv-møre» i lett saltet vann, 4-5 minutt
- damp dem tørre og friter potetene
- lett strø med maldonsalt før servering
Fisk
1 kg hvit fisk (F.eks Sei, torsk eller breiflabb) skinn- og benfri
225 g hvetemel
285 ml kald (!) øl
3 ts bakepulver
+ extra hvetemel til pudring av fiskebitene
salt og pepper
olje – til fritering
Sitronbåter – tilbehør på tallerken, for å dryppe på fisken
- rør hvetemel, øl og bakepulver sammen til en jevn og glatt røre.
- konsistensen bør være ca som en pannekake- eller vaffelrøre
- Sett røren kaldt 15-20 min
- kutt fisken i passende serveringsstykker og la de ligge 10-15 min med salt og pepper
- Varm opp oljen til ca 180°
- pudre fisken lett i mel før du dupper den i røren. Ta tak i kanten på filébiten og senk den ned i røren, la noe av røren dryppe av før du forsiktig senker biten rolig ned i oljen.
- jobb med rolige bevegelser, slik at du ikke får oljesprut
- friteres i ca 4 minutter, eller til fisken er gylden og sprø. Snu den en gang for å få jevn fritering. Ta den opp og legg den på kjøkkenpapir for å dra ut litt olje, deretter på et bakebrett og 4-5 minutter i ovnen på 200 °C før servering.
Ertepuré
1/2 ts merian
50 g melange
2 sjalottløk – finhakket
1 ts maldonsalt
800 g frosset erter
6 ts sukker
200 ml kyllingkraft – koke temperatur
salt og pepper
- Surr den finhakkede løken blank i pannen med smør og salt.
- Tilsett erter og sukker og deretter den varme kyllingkraften
- kok opp og la det koke til erter er helt møre
- sil av kraften og ha erter og løk over i en blender (evt i en bolle for å bruk stavmikser)
- tilsett merian og 2-3 ss av kraften, og mos alt til en fin puré.
- juster med litt mer kraft for å få passende konsistens, og evt litt salt og pepper på slutten.
- hold det varm til servering
Gordon Ramsey`s tartarsaus
2 ss sylteagurk – finhakket
100 g creme fraiche
400 g majones
2 sjalottløk – finhakket
2 ts fersk sitronsaft
salt
- bland sammen alle ingrediensene og smak til med litt salt
- la hvile en stund før servering
Dagens produkt:
Glassbeholder med tappekran. Krukke av metall. Ø 18 cm, høyde 30 cm. Fin til servering av hjemmelaget øl til dette Engelske måltidet!
Beskytt- og dekk opp bordet ditt med disse tøffe Klassisk sølvpletterte glassbrikker med preget Lexington-logo. Selges i 4-pk.
Lett blanding
..
Dette så aldeles nydelig ut Lene,så flink du er
Tusen takk❤️
Dette fikk jeg vann i munnen av….og det er jo sååå godt med fish and chips. Nå skal jeg lagre oppskriften og forsøke selv. Må nok kjøpe fisken da, siden fiskeren i huset er travelt opptatt med eksamen og sånt, og dessuten oftest fisker i ferskvann 🙂
Tusen takk for oppskriften ♥
Ja, denne anbefales virkelig 👌🏼 Ikke så komplisert å lage som man kan tro 🤗
Нei, hvоrdan gåг det? Bгøt sаmmen mеd кjærеsten min i gåг. Ønskеr seх utеn foгрliкtеlse.
Redd for å bli blоkkегt. Ikкe vil сhаttе hег. Кliкк рå linkеn og sкriv til meg dег.
—> http://www.xxlady.xyz/#BarbaraMartinez