Har du rester etter et nydelig rekemåltid passer det godt å lage rekesalat. Det er mange måter å gjøre det på. Denne varianten lagde jeg i dag:
Egg- og rekesalat
2-3 dl pillede reker
2 egg -hardkokte og hakket (jeg bruker eggedeleren på kryss og tvers)
3 ss ekte majones
3 ss lettrømme
1/2 dl purreløk – finhakket
4-5 middels store skiver sylteagurk – finkuttet
1 ts Trocomare (urtesalt)
1/2 ts finmalt pepper
Noen få korn maldonsalt.
- Bland alt og la salaten hvile litt. Smaker godt på en skive grovt hjemmebakt brød, baguetter eller rundstykker med et glass lettmelk til. Håper det smaker, vel bekomme😋
Prøv også italiensk salat. Rasp kål og gulrot. Ha dette i en god skål tilsett fløte ,sylteagurk i små biter, majones , salt og pepper og eple biter. Bland alt. Om en ønsker skinkebiter kan en drysse litt på toppen eller blande inn i salaten. Dryss over persille eller noe annet grønt om en har. Denne er veldig god og holder seg en uke i kjøleskapet.