Bibbi sin bacalao er bare megagod! Hun har lært den tradisjonelle bacalaokunsten fra sin svigermor i klippfiskbyen Kristiansund. På Nordmøre er det nesten slik at hver familie har sin oppskrift. Bibbi har vist meg, fortalt og demonstrert, men jeg har enda til gode å få den så nydelig som hun klarer. Men så tenker jeg som så; øvelse gjør mester😄🙌🏻 Selv om Bibbi sin fortsatt er best, får vi til et kjempegodt måltid. Jeg har spurt om tillatelse til å dele oppskriften, så her kommer den;
Bacalao ala Bibbi:
(4 pers)
400 g klippfisk – bløtlegges
600-700 g potet
2 store løk
5-6 fedd hvitløk
2 bokser knuste tomater
1 Gl tomatpuré
ca 3 spansk pepper (evt 2-3 fersk chili)
1 gl pimentos (evt 2 fersk paprika)
ca 2 dl olivenolje
2 ss Melange
Oliven
- Skjær poteter i 1/2 cm tykke skiver
- Løk skjærers i skiver,
- Finhakk hvitløk og spansk pepper
- paprika deles i biter
- Start med smør, løk, hvitløk og spansk pepper i bunnen av en stor gryte, og fortsett med potet, klippfisk, løk, hvitløk, paprika/pimento og chili lagvis.
- Tomatpurre, knuste tomater og olje mellom lagene
- Slå over resten av oljen, tomatpuré og vann (skyll ut av bokser og glass) til det dekker.
- Småkokes til potetene er møre, ca 2-3 timer
- Rør ikke i gryten. Rist/sving den rundt underveis.
- Retten holder seg godt i kjøleskap og kan også fryses om du har noe til overs.
- oliven på topp, eller serveres i en skål ved siden av.
Da er det bare å nyte duften som siver ut fra kjøkkenet og glede seg til et nydelig måltid, vel bekomme😋