Bobolibrød – fyll det med salat, din favoritt dressing og godt kjøtt, og du har et lekkert måltid

Bobolibrød er et saftig godt brød som jeg elsker å fylle med salat, tzatziki, surret løk, kylling og bacon. Bobolibrødet kan du lage nøytralt eller smaksette på mange ulike måter slik som en focaccia.

 

Nok til 6 bobolibrød:
Bobolibrød:

Ca 1 l hvetemel

1 pose tørrgjær

4 dl lunket vann
1/2 ts salt

1 ts sukker

2 ss olivenolje

Smak på brødene:

1-2 ss olivenolje
5-6 klyper maldonsalt

andre forslag til smak:

Fetaost – smuldre og spre utover

soltørkede tomater – finhakk og fordel over brødene

rosmarin og/eller timian

oliven – finhakk og fordel

  • Blant alt det tørre med det lukkede vannet og oljen, og elt i 5-10 minutter. Deigen skal bli smidig og lett å jobbe med, ikke klissete.
  • La deigen heve i 30-40 minutter under plast/et klede på et lunt sted
  • Kna deigen lett og lag 6 emner. Rull dem til en bolle og trykk dem flate på et bakepapirkledd brett. Ca 2 cm tykk. Smør dem med olivenolje og trykk små fordypninger med fingrene. Strø over salt og evt ønskede smaker.
  • La brødene etterheve 30 min.
  • Sett ovnen på 180 grader. Stekes midt i ovnen til de er gylden brune, ca 25 minutter.

La de avkjøles på en rist, under et klede.

Da håper jeg det smaker, vel bekomme😋

 

oppskrift på tzatziki:

Tzatziki – gresk klassiker

 

 

 

 

 

 

 

Nysgjerrig på hva naturen har å gi oss? Da er vi to! Jeg vil føle naturen, og bruke mer av naturens forråd; sanke, dyrke, sanse og nyte... I tillegg kommer det gjerne huslige temaer, oppskrifter og livets gang. Det blir rett og slett litt av hvert om meg og mitt. Bruker mye tid på fotball, natur, hunden Tinka og alle slags varianter av hjemmelaget... Hilsen Lene 46 år, førskolelærer og sykepleier.
Posts created 146

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow