I Norge er kvikklunsj, appelsin og solo assosiert med påsken. Perfekt både i fjæra og i fjellet. Min søster Mona, som er så flink med alt mulig slags håndarbeid, har strikket flere fine kvikklunsjluer til påsken. Mitt bidrag til «det tradisjonelle» er hjemmelaget kvikklunsj.
Jeg har rett og slett lagd kjeks i vaffeljernet som jeg etterpå har dyppet i smeltet melkesjokolade. kan det bli enklere?
Hjemmelaget kvikklunsj:
(liten porsjon, nok til en liten kaffekos eller en utflukt)
kjeks:
50 g smør – mykt
60 g melis
1/2 ts vaniljesukker
175 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 egg
Sjokoladetrekk:
1 plate melkesjokolade
Fremgangsmåte:
- bruk en miksmaster og rør sammen det myke smøret med melis og vaniljesukker til det er hvitt.
- Miks inn egget til en jevn røre.
- bland deretter inn mel og bakepulver til en fin deig.
- legg en rund klatt mitt i jernet og stek på høy varme til de er lys gylden.
- de er myke når de kommer ut av jernet, men blir sprø etter avkjøling på rist. Kutt de opp i staver før de blir sprø.
- etter avkjøling dyppes de i smeltet melkesjokolade. La de ligge på rist til sjokoladetrekket er stivnet.
God Påske🐣
Wow så spennende,den skal vi prøve i kveld.ønsker dere en koselig påskeaften,hils 🐥❤️
Takk for tips 😃
Bare hyggelig👌🏼 God påske🐣