Her kommer det en godbit av en oppskrift😉! Greta på Lekamøya spiseri (Leka kommune) er så raus at hun deler oppskriften på sin nydelig syltet rødløken med meg. I tillegg har jeg fått tillatelse til å dele den med mine fine lesere 🥰. Denne rødløken har mange måneders holdbarhet, og passer til utrolig mange retter, så jeg lagde en dobbel porsjon av oppskriften jeg her skriver inn:
Syltet rødløk ala Lekamøya spiseri
4 rødløk – skjæres i tynne strimler og legges i kaldt vann
250 ml eplesidereddik
250 ml vann
500 g sukker
1 knivsodd rødfarge(geleform fra kitchen)
- begynn med å renske og snitte rødløken, og legg den i iskaldt vann. Dette er viktig, da det gjør løken sprøere.
- bland sammen de øvrige ingrediensene i en kasserolle og kok opp.
- Ta kasserollen bort fra platen og la den stå i 4-5 minutter. -deretter tilsetter du løken.
- Legg løken + laken på et fint glass. Oppbevares kjølig eller svalt.
Syltet rødløk passer til både fisk- og kjøttretter, i burgeren eller på leverposteien…utforsk og finn ditt bruksområde. Vel bekomme🤗