En allroundvariant av urter som tilflører gode smaker hvor enn du måtte ønske. Jeg bruker bare ferske ingredienser, derav mengdemål😊 Denne gangen slår jeg to fluer i en smekk. Jeg lagde først en base av ulike urter. Noe av blandingen ble blandet inn i smøret, resten ble tilsatt salt og satt til tørking.
Herbal salis (urtesalt)
15 g selleri
75 g paprika (ca 1/2 paprika )
5 g sitronmelisse
140 g rødløk
10 g hvitløk
20 g timian
20 g Oregano
20 g løpstikke
100 g gressløk
1.5 dl maldonsalt
- Bland alt til en mos
- smør blandingen utover en papirkledd stekeplate
- tørk i ovnen på 50 grader i 8-9 timer på tørkeprogram, eller med en tresleiv i døråpningen for å slippe ut fuktighet.
- når alt virker ganske tørt, kjør det i en blender/foodprosessor/stavmikser på nytt. Da får du et helt pulverisert og fint urtesalt.
- Ha det i ovnen en stund til, helt til du er sikker på at alt er knusktørt, før du har det over på tette rene glass.
Butyrum herba (urtesmør)
15 g selleri
75 g paprika (ca 1/2 paprika )
5 g sitronmelisse
140 g rødløk
10 g hvitløk
20 g timian
20 g Oregano
20 g løpstikke
100 g gressløk
3 g maldonsalt
400 g smør
- Bland alt til en mos
- 125 g av blandingen passer til 400 g smør (evt smak til, styrken på urtene kan av og til variere)
- bland sammen romtemperert smør og urter, og tilsett saltet
- La dette trekke 1-2 timer før du evt justerer inn mer urter og/salt.
- Denne mengden urter er alt for mye til en pakke smør, så du kan enten blande inn flere smør når du er igang, eller du tilsetter salt på resten og lager urtesalt 😉
TIPS: smøret har i utg.pkt lang holdbarhet, men så kan du i tillegg forlenge holdbarheten enda mere ved at du fryser det ned i «pølseporsjoner» eller som små fine topper lagd med sprøytepose. Dette gjør det også lettere å bruke smøret som tilbehør på en lekker måte👌🏼