Rømmegrøt er tradisjonell Norsk mat, men det var sammen med min gode Svenske venninne Lilli at jeg for første gang observerte hvordan den lages. Vi studerte sykepleie sammen i Sandnessjøen, og jeg husker hvor overrasket jeg ble når hun ville lage hjemmelaget rømmegrøt. Jeg ble enda mer overrasket når jeg så hvor enkelt det faktisk er … siden den gangen har både matinteressen og kokeinteressen tatt seg litt opp…
Rømmegrøt
(2 porsjoner)
2 1⁄2 dl seterrømme
1 dl hvetemel
2 1⁄2 dl melk
1⁄4 ts salt
- Hell rømmen i en kasserolle og la den koke i ca. 5 minutter.
- Sikt inn ca halvparten av melet. -rør kraftig.
- La det småkoke til smøret pipler opp. Ta av smøret med en skje.
- Rør inn resten av melet og spe på med melken.
- Spe forsiktig med melk, litt av gangen og rør godt mellom hver gang. La grøten småkoke i ca. 4-5 minutter før du smaker til med litt salt.
Serveres med sukker, kanel og smør,… og gjerne flatbrød og spekemat. Vel bekomme
Mmmmmm en tallerken med rømmegrøt er ikke å forakte