Kjært barn har mange navn: klubb og dupp, raspeball, potetball, klubb, komle og kompe. Klubb og duppe er en tradisjonell rett med ulike tilnærminger rundt omkring i landet. Selv tok det mange år før jeg prøvde dette på egen hånd… utsatte det lenge i den tro at dette var komplisert. Jeg nevnte dette for ei god venninne, og da foreslo hun rett og slett at hun kunne vise meg 😄👏🏻 Og vips, så fikk jeg en god demonstrasjon på at det slett ikke var vanskelig eller komplisert!
Klubb og Duppe
Klubb:
650 g rå potet
350 g kokt potet
50 g hvetemel
150 g byggmel (juster til passelig fast deig)
1 ts salt
—
—
til koking av klubbene:
3 L vann/buljong
3 ts salt
—
Duppe:
3 ss Melange
3 ss mel
2.5 dl melk
200-250 g brunost
2-3 ss sukker
noen dråper sitron (smak til)
—
Tilbehør:
200-300 g Bacon
sirup
- Riv de rå potetene og press ut noe av vannet. Mos de kokte potetene og bland dem inn med de raspede potetene.
- Bland inn mel, slik at du får en deig som kan formes. Smak til med salt
- Form klubbene til runde baller. La dem trekke i lett saltet vann/buljong i ca. 45 minutter til de er gjennomkokt.
- Duppe: smelt smør, bland inn mel og spe med melk, på samme vis som du lager hvitsaus.
- bland inn brunost og smak til med sukker og sitron.
- kutt opp bacon. Stek det sprøtt
God appetitt 👌🏼