Rabarbragrøt er, som mye annet, mulig å lage på mange ulike vis. Denne oppskriften er utrolig god, og veldig lett å lage. Her bruker jeg blant annet maizena i stedet for potetmel.
Hvis dere fortsatt har rabarbra stående i hagen; nå er det smart å høste dem, og la ny friske stenger komme opp. Hvis du ikke har tid eller mulighet til å lage noe, kan du kutte av enden og bladet, og hive dem i fryseren. De tiner fort, og er fin å bruke etter et lite opphold i fryseren😉 (Hvis du porsjonerer ferdigkuttet rabarbra i fryseren, er den for eksempel perfekt å bruke i et smoothie)
Rabarbra grøt
600 g rabarbra
600 g sukker
10 dl vann
3 Ts vaniljesukker
1 Ts kanel
1.5 dl kaldt vann + 3 ss maizenna
- rensk rabarbra og kutt den i terninger
- Ha rabarbra, sukker, vann, vanilje og kanel i en kasserolle og kok opp. La det småkoke i 5 min.
- rør ut maizena i iskaldt vann, og tilsett det i en tynn stråle mens du rører i grøten.
- gi det en lite oppkok, og ta kasserollen vekk fra platen. Justér sørget etter smak.
- Avkjøl grøten og server den med melk eller fløte.
Håper det smaker, vel bekomme😋👌🏼
Rabarbra grøt er nydelig Lene,nå kan jeg bruke din oppskrift neste gang.Gleder meg til å smake 😋
Så bra👏🏼 Rabarbra er godt til så mye, fint å kunne variere litt😋