2 oppskrifter med tomater som basis: Delgados` tomatsuppe, og Lene`s fargerike fiskegryte

 

Delgados` Tomatsuppe 

For 4 personer:

 – 3 store løk – finhakkes
 – 6 fedd hvitløk – knuses/finhakkes
 – 3 store bokser med italienske skrellede tomater (Mutti): bruk gjerne friske tomater om sommeren når de er ferske og smaksfulle
 – 200 gram ris
 – 8 hermetiske pølser/kjøttpølser eller tunfisk
 – krydder (salt, pepper, basilikum, oregano)
 – smak til med noen skjeer creme fresh 

-surr løk og hvitløk blank i litt olivenolje.  Tilsett tomatene og kok til tomatene er nesten innkokt.

-I mellomtiden koker du risen.

-Bruk stavmikser til tomater, løk, hvitløk og crem fresh har fått en jevn konsistens

-Smak til med salt, pepper, basilikum og oregano 

-Tilsett ferdig kokt ris, tunfisk eller pølse med krydder.

-Noen få hakkede basilikumblader på toppen

-serveres med baguetter eller rundstykker som tilbehør

Kos deg med måltidet. 

Denne suppen fikk jeg servert med pølse, men innimellom serveres den med tunfisk i stedet, da får den et enda mer sydeuropeisk preg. Er du glad i oliven passer dette veldig godt å ha i suppen sammen med tunfisk. Jeg har ikke smakt tunfiskvarianten, men den smakte helt fortreffelig med pølser også. Undertegnede har gitt suppen navnet «Delgados` tomatsuppe» fordi familien jeg besøker heter Delgado og de hadde ingen oppskrift…. de bare lager den sånn ca slik. Denne familien er halvt Tysk og halvt Spansk. 
 

Lene`s Fargerike fiskegryte

For 4 personer:

-1 kg sei (eller annen hvit fisk) -skjær i 10 cm store stykker, disse saltes og pepres godt 10 min før koking

-2 gule løk – finkuttes

-5-6 fedd hvitløk – finkuttes og surre blank m/løk 

-3-4 ts karri – blandes inn i løkblandingen

-1 skive sellerirot finhakkes til «2mm-biter» – surres sammen med den blanke løken

-2 gulrøtter finhakkes like smått som selleriota – surres et par minutter sammen med alle de andre finhakkede grønnsakene

-2 bx hakkede tomater

-1 dl chilisaus

-2 dl fløte – bland inn tomater,chilisaus og fløte med grønnsakene.

-salt og pepper – smak til før servering

Kok opp. Legg fisken på toppen og trykk den forsiktig ned i sausen. Trekkes til fisken er ferdig (når den skiver seg). Smak til med salt og pepper. 

serveres med kokte poteter.

Dette er en fiskegryte jeg begynte å lage midt på 90-tallet og den har siden spredt seg rundt til store deler av familien. En populær fiskegryte blandt både barn og voksne. En av mine absolutte middagsfavoritter! 

 

 

Nysgjerrig på hva naturen har å gi oss? Da er vi to! Jeg vil føle naturen, og bruke mer av naturens forråd; sanke, dyrke, sanse og nyte... I tillegg kommer det gjerne huslige temaer, oppskrifter og livets gang. Det blir rett og slett litt av hvert om meg og mitt. Bruker mye tid på fotball, natur, hunden Tinka og alle slags varianter av hjemmelaget... Hilsen Lene 46 år, førskolelærer og sykepleier.
Posts created 146

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow