Delgados` Tomatsuppe
For 4 personer:
– 3 store løk – finhakkes
– 6 fedd hvitløk – knuses/finhakkes
– 3 store bokser med italienske skrellede tomater (Mutti): bruk gjerne friske tomater om sommeren når de er ferske og smaksfulle
– 200 gram ris
– 8 hermetiske pølser/kjøttpølser eller tunfisk
– krydder (salt, pepper, basilikum, oregano)
– smak til med noen skjeer creme fresh
-surr løk og hvitløk blank i litt olivenolje. Tilsett tomatene og kok til tomatene er nesten innkokt.
-I mellomtiden koker du risen.
-Bruk stavmikser til tomater, løk, hvitløk og crem fresh har fått en jevn konsistens
-Smak til med salt, pepper, basilikum og oregano
-Tilsett ferdig kokt ris, tunfisk eller pølse med krydder.
-Noen få hakkede basilikumblader på toppen
-serveres med baguetter eller rundstykker som tilbehør
Kos deg med måltidet.
Denne suppen fikk jeg servert med pølse, men innimellom serveres den med tunfisk i stedet, da får den et enda mer sydeuropeisk preg. Er du glad i oliven passer dette veldig godt å ha i suppen sammen med tunfisk. Jeg har ikke smakt tunfiskvarianten, men den smakte helt fortreffelig med pølser også. Undertegnede har gitt suppen navnet «Delgados` tomatsuppe» fordi familien jeg besøker heter Delgado og de hadde ingen oppskrift…. de bare lager den sånn ca slik. Denne familien er halvt Tysk og halvt Spansk.
Lene`s Fargerike fiskegryte
For 4 personer:
-1 kg sei (eller annen hvit fisk) -skjær i 10 cm store stykker, disse saltes og pepres godt 10 min før koking
-2 gule løk – finkuttes
-5-6 fedd hvitløk – finkuttes og surre blank m/løk
-3-4 ts karri – blandes inn i løkblandingen
-1 skive sellerirot finhakkes til «2mm-biter» – surres sammen med den blanke løken
-2 gulrøtter finhakkes like smått som selleriota – surres et par minutter sammen med alle de andre finhakkede grønnsakene
-2 bx hakkede tomater
-1 dl chilisaus
-2 dl fløte – bland inn tomater,chilisaus og fløte med grønnsakene.
-salt og pepper – smak til før servering
Kok opp. Legg fisken på toppen og trykk den forsiktig ned i sausen. Trekkes til fisken er ferdig (når den skiver seg). Smak til med salt og pepper.
serveres med kokte poteter.
Dette er en fiskegryte jeg begynte å lage midt på 90-tallet og den har siden spredt seg rundt til store deler av familien. En populær fiskegryte blandt både barn og voksne. En av mine absolutte middagsfavoritter!