Planlegger du noe ekstra til lørdagskvelden? Kyllingnuggets m/hot tomatdip: Knasende sprø utenpå, myk inni. Sammen med denne tomatdipen får du i tillegg en varmende god smaksbombe😋🙌🏻
Jeg har sett at noen bruker kyllingkjøttdeig eller kvernet kyllingfilet når de lager nuggets, men for meg er det på lik linje med å si at kjøttkake kan brukes til biffsnadder….😱
Kyllingnuggets
4 kyllingfileter – kuttes i terninger
2 egg + 1 ss melk – vispes sammen
100-150 g Griljermel
100 g Cheddarost – finraspet
3 ts Salt
3 ts pepper
1/2 dl frityrolje
Kutt kyllingen i jevnstore terninger. Vend dem i eggblandingen og rull dem i en blanding av griljermel og cheddarost tilsatt salt og pepper.
Stek dem på middels varme i stekepannen/frityrkoker til de er gyldenbrun på alle sider, og gjennomstekt. La de hvile 2-3 min på tørkepapir før servering.
Hot tomatdip
3 ss Heinz chilisaus
3 ss ketchup
1 ts workchester
1-2 ts flytende honning
1 ts sesoning/soyasaus
10-15 dråper Tabasco
Bland alle ingrediensene. Smak deg frem til ønsket søtheten og mengde Tabasco; grensen mellom «godt hot og for hot» kan være hårfin, og varierer veldig fra person til person. La den stå noen minutt før du justerer, slik at smakene får satt seg litt.
Kos deg😋
nam 🙂
God Påske, Elise🐥
Ser kjempe godt ut! Takk for oppskrift 🙂 Ha en fin kveld 🙂
Bare hyggelig, Ønsker deg en fin kveld🐥🌷