Påsken er en tid hvor mange avslutter sin fastetid, tiden hvor familien har ekstra tid til hverandre, lager seg god mat sammen og kanskje nyter fine dager ute i det fri; på fjellet, i skogen eller i fjæra. Påskehareboller og kanelsnurrer passer godt å ha både til ettermiddagskaffen eller i en piknikkurv. Begge disse bakverkene kan lages ut fra 1 deig:
Fyll til kanelsnurrer:
100 g mykt smør
3-4 ss sukker
2-3 ss kanel
Bolledeig:
5 dl melk
150 g Smør
125 g melis
1 pk gjær
1/4 ts kardemomme
750 g hvetemel
Pensling:
1 egg og 1 ss melk vispes sammen
Steketid: ca 10-12 min, 200°C varmluft, midt i ovnen
Fremgangsmåte:
- Varm melk, melis og smør i en kasserolle. Varmes til smøret er smeltet og melisen godt oppløst og blandet inn sammen med melk og smør. Avkjøl blandingen til lunken. Hvis du bruker fersk gjær blandes den inn nå. Tørrgjær blandes med melet.
- Ha mel og kardemomme(+evt tørrgjær) i en bakebolle. Tøm 4 dl av melkeblandingen over i bollen med tørrvarene og start eltingen. Bruk den siste desiliteren til justering. Deigen skal være smidig og god å jobbe med, ikke løs og klissete.
- Dekk over deigen og la den heve på et lunt sted i 30 min.
- del deigen 2 emner:
- Den ene halvdelen rulles ut til boller/påskeharer og legges på et bakepapirdekket brett. Ca 10-12 stk. Dekk over og la dem hvile i nye 30 min. Pensle før steking.
Kanelsnurrer:
Deigen er klar, nå må fyllet smøres på:
- Rull ut det andre emnet til en firkant på størrelse med bakebrett.
- Smør det myke smøret jevnt utover hele flaten og strø på rikelig med sukker og kanel.
- Rull sammen til en tykk lang pølse, og skjær store skiver som du legger på et bakepapirkledd stekebrett. Ca 12 stk.
- La dem heve lunt i ca 30 min.
- Pensle før steking.
Tips: er du veldig glad i sukker og kanel, så kan det påføres et lite dryss på toppen av snurrene før steking.
Håper det smaker! Ønsker dere en riktig god påske🐣
Mmmmm, godt ja😋
Ser gode ut😋