Reklame | Ellos
Lette, luftige rundstykker er anvendelige både som tilbehør til mange middagsretter, men også til et koldtbord eller en frokost hvor du unner deg litt ekstra.
Rundstykker
(2 plater – 16 store rundstykker evt 24 medium store)
1 pk tørrgjær
0.5 dl vam-lunket vann
3 ts sukker
6 dl lunket melk
125 g Melange
1 egg – romtemperert
1.5 ts salt
1 kg hvetemel ca
1 egg til pensling
sesamfrø
- Hell gjær og sukker i det varmlunkede vannet (En anelse varmere en fingrene) og rør om. La det stå i 5-10 min.
- Ta frem eggene for å la de bli romtempererte, smelt smør og varm melk.
- Ha mel, salt og den lune melken i bakebollen. Start eltingen.
- Etter noen få elterunder tilsetter du gjærblandingen, og etter hvert egg og smør. La alt bli godt eltet i noen minutter for best mulig resultat.
- Dekk over deigen og la den heve i 40-50 minutt
- kna deigen litt på et melet bord til den har en passe fin og lett konsistens, og del den så opp i 16 eller 24 like store emner.
- rull ut runde eller avlange rundstykker. Fordel på to bakebrett kledd med bakepapir.
- Etterheves 30 min. Pensle med egg og strø på sesamfrø.
- stekes på 200°C varmluft, nest nederste rille i ca 12 min, til de har en fin gylden farge. Kan være variasjoner fra ovn til ovn, følg med.
- avkjøles på rist.
Håper det smaker, vel bekomme🤗
Ps! Blir du også tørr på hendene når du jobber på kjøkkenet? Mine knoker blir innimellom som sandpapir hvis jeg ikke passer på å smøre hendene jevnlig. sjekk ut denne:
Røykalaks fra Leka Lokal Mat DA 👌🏼 Favoritt!