Filippinsk nuddelrett: Pancit ala Mhar

Dette er en kjempegod rett som «alle» elsker! Min gode venninne Mhar som er fra Manila, lærte meg å lage denne retten midt på 90-tallet. Når jeg avtalte med min kjære mor at vi skulle lage dette til middag en dag, var min søster raskt frempå for å invitere seg selv og datteren🤣 -som sagt: dette er en rett alle elsker, så jeg skjønner godt at de nyttet sjansen!

Pancit ala Mhar:

nok til 4-5 personer

Ca 200g glassnudler

3 fedd hvitløk – finhakket

1 stor løk – 1/4 strimlet

halv (liten) hodekål -finstrimlet

2 gulrøtter – kuttes i tynne staver

bladene fra en selleristang – grovkuttes

4 nakkekoteletter/evt annet svinekjøtt- skjæres i små tynne biter

1 øse soyasaus

1 bx pillede reker

pepper

Tilbehør:

1 sitron – båter

baguetter

  • legg glassnudlene i kaldt vann i minimum 10min. Sil av vannet.
  • finkutt kjøttet (ved bruk av koteletter; bruk benene til å koke kraft. Bruner dem i litt olje og tilsetter 4-5 dl vann. Lar det reduseres til minimum halv mengde.)
  • Gjør klart alle grønnsakene. kutt løken i biter/korte strimler, og finkutt hvitløken. Strimle kål og gulrot, og grovhakk selleristangbladene.
  • surr løk og hvitløk blank i litt olje. Brun kjøttet og tilsett kraft og soyasaus. La det koke opp. Tilsett kål og gulrot og la det koke 1-2 minutt.
  • Ta ut kjøtt og grønnsaker og la kraften være igjen. Bland glassnudlene godt inn i kraften før du tilsetter kjøtt, grønnsaker og til slutt rekene. Krydre med litt pepper. Bland alt godt, og maten er klar til servering.
  • serveres med baguetter, og sitronbåter som presses over nudlene før du spiser 😋

-da er det bare å nyte et nydelig måltid asiatisk mat🙌🏻

 

 

 

Nysgjerrig på hva naturen har å gi oss? Da er vi to! Jeg vil føle naturen, og bruke mer av naturens forråd; sanke, dyrke, sanse og nyte... I tillegg kommer det gjerne huslige temaer, oppskrifter og livets gang. Det blir rett og slett litt av hvert om meg og mitt. Bruker mye tid på fotball, natur, hunden Tinka og alle slags varianter av hjemmelaget... Hilsen Lene 46 år, førskolelærer og sykepleier.
Posts created 146

2 thoughts on “Filippinsk nuddelrett: Pancit ala Mhar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow