Dette er en kjempegod rett som «alle» elsker! Min gode venninne Mhar som er fra Manila, lærte meg å lage denne retten midt på 90-tallet. Når jeg avtalte med min kjære mor at vi skulle lage dette til middag en dag, var min søster raskt frempå for å invitere seg selv og datteren🤣 -som sagt: dette er en rett alle elsker, så jeg skjønner godt at de nyttet sjansen!
Pancit ala Mhar:
nok til 4-5 personer
Ca 200g glassnudler
3 fedd hvitløk – finhakket
1 stor løk – 1/4 strimlet
halv (liten) hodekål -finstrimlet
2 gulrøtter – kuttes i tynne staver
bladene fra en selleristang – grovkuttes
4 nakkekoteletter/evt annet svinekjøtt- skjæres i små tynne biter
1 øse soyasaus
1 bx pillede reker
pepper
Tilbehør:
1 sitron – båter
baguetter
- legg glassnudlene i kaldt vann i minimum 10min. Sil av vannet.
- finkutt kjøttet (ved bruk av koteletter; bruk benene til å koke kraft. Bruner dem i litt olje og tilsetter 4-5 dl vann. Lar det reduseres til minimum halv mengde.)
- Gjør klart alle grønnsakene. kutt løken i biter/korte strimler, og finkutt hvitløken. Strimle kål og gulrot, og grovhakk selleristangbladene.
- surr løk og hvitløk blank i litt olje. Brun kjøttet og tilsett kraft og soyasaus. La det koke opp. Tilsett kål og gulrot og la det koke 1-2 minutt.
- Ta ut kjøtt og grønnsaker og la kraften være igjen. Bland glassnudlene godt inn i kraften før du tilsetter kjøtt, grønnsaker og til slutt rekene. Krydre med litt pepper. Bland alt godt, og maten er klar til servering.
- serveres med baguetter, og sitronbåter som presses over nudlene før du spiser 😋
-da er det bare å nyte et nydelig måltid asiatisk mat🙌🏻
Derre e godt ja😋
😄👌🏼