Deilig urtebrød! Passer godt til både pasta, salat og gryteretter, for å nevne noen eksempler… kan også spises alene😉
Urtebrød:
Ca 0.5 kg hvetemel
3 dl vann
2 egg
25 g gjær
0.5 ts salt
25 g Melange smeltes til deigen
2 ss Melange til «fyll» -smeltes (m/hvitløk)
1 fedd hvitløk -presses
provancekrydder
maldonsalt
- Bland de tørre ingrediensene.
- bland vannet med smeltet smør, NB; lunket temp. Bruker du fersk gjær så blander du det
sammen med væsken nå. - Bland det våte med det tørre og elt deigen godt sammen. Eggene puttes oppi 1 om gangen i det eltingen starter. Elt gjerne 5-10 minutter i en kjøkkenmaskin. Deigen skal være smidig og fin å jobbe med, ikke klissete, justér med mel-mengden.
- La deigen heve til dobbel størrelse.
- kna deigen godt og bak den utover som til en pizza, oppå et bakebrett med bakepapir.
- smelt 2 ss Melange med 1 fedd presset hvitløk. Smør dette utover formen. Strø et godt lag med provencekrydder oppå smøret, samt noen få klyper maldonsalt.
- Rull sammen til en lang pølse. Bruk en saks og klipp halvveis gjennom pølsen med ca 1 cm mellomrom. Smør litt av hvitløkssmøret på toppen og avslutt med et forsiktige strø av saltflak.
- Legg plastfolie over og la urtebrødet etterheve på et lunt sted i ca 30-40 min. Sett ovnen på 220 grader. Stekes På nest nederste rille i ca 13-14 minutter. Steketiden vil variere litt med ovn og størrelse på urtebrødet. Stekes gyldenbrunt.
Da håper jeg det smaker, vel bekomme👌🏼