Fløtegratinerte poteter m/bacon, serveres med baguetter og tomat- og løksalat med marinert ost

Mange tenker på fløtegratinerte poteter som tilbehør til biff eller kylling, men her har jeg et eksempel på at fløtegratinerte poteter kan være både hovedrett og tilbehør i ett. Godt brød og salat er alt du trenger å servere til denne retten. Oppskriften kommer under denne videoen:

 

11 poteter – skrelles og skives

600 g bacon – skjæres i strimler/små terninger

1 løk – finkuttes

2 fedd hvitløk – presses

1 ss grov sennep

2 ts workchester Saus

1 bx lettrømme

3 dl matfløte

2 ts pepper

1ss salt

150 g hvitost – skiver eller raspet

  • Stek bacon noen minutter i varm panne og tilsett løk og hvitløk. surr videre noen minuttertil løkog hvitløk er blank.
  • tilsett sennep workchester saus, rømme og matfløte. Bland alt sammen godt og gi det et liteoppkok før du slår av platen og trekker pannen til sides.
  • skrell poteter og kutt dem i skiver. Fordel dem over i en ildfastform. Strø litt salt over hele potetformen (sausen er litt salt pga bacon, men potetene og sausen trenger litt mer. Ellers blir det fort litt tamt).
  • Hell baconsausen over potetene og dekk til med ost.

stekes på 180 grader varmluft, nest nederste rille, ca 50 min.
*Dekk til med matpapir hvis osten begynner å bli mørk før potetene er møre.

 

oppskrift på tomat-og løksalat m/marinert ost finner du her:

Tomat-og løksalat m/marinert ost

 

 

Nysgjerrig på hva naturen har å gi oss? Da er vi to! Jeg vil føle naturen, og bruke mer av naturens forråd; sanke, dyrke, sanse og nyte... I tillegg kommer det gjerne huslige temaer, oppskrifter og livets gang. Det blir rett og slett litt av hvert om meg og mitt. Bruker mye tid på fotball, natur, hunden Tinka og alle slags varianter av hjemmelaget... Hilsen Lene 46 år, førskolelærer og sykepleier.
Posts created 146

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow