I dag har svigermor (mamma/farmor/mormor) bursdag 🎉 I den anledning var vi så heldig å bli invitert på middag og kake på søndag. Nydelig mat som alltid! Kylling med kremet mangosaus var helt himmelsk godt, og oppskriften deles med dere lesere her i dag. Til kaffen fikk vi servert en aldeles nydelig marsipankake. Vi hadde noen trivelig timer med god mat i godt selskap. Fine stunder som skaper fine minner.
Gratulerer sååå mye med dagen, kjære Randi ❤️ Håper dagen blir akkurat så bra som du fortjener. Snill, kunnskapsrik og omsorgsfull: 3 ord som beskriver deg!
kylling med kremet mangosaus:
(Oppskrift av Lise Finckenhagen, som svigermor fant i et ukeblad)
Til 6 personer:
6 store kyllingfileter
450 g mango chutney
1.5 dl fløte
1.5 dl appelsinjuice
3 ss smør – i små terninger
1.5 ss karripulver /rød- el gul karripasta
salt og pepper
olje til steking
til servering:
granateplekjerner
peanøtter
frisk koriander
rød chili – finsnittet
lime
ris
nanbrød
fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 200˚C
- krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og brun dem i en varm panne før de legges i en ildfastform sammen med smør-terningene.
- Rør sammen de andre ingrediensene til en saus og smak til med salt og pepper, hvis behov. Hell sausen over kyllingen.
- sett formen midt i ovnen og la det stå i ca 30 min – sjekk at kyllingen er gjennomstekt.
- dryss over granateplekjerner, hakkede peanøtter, koriander og finsnittet chili, og sett formen på bordet sammen med ris og nanbrød
Anbefales! God appetitt 😋👌🏼