Explore Leka DA – noen tanker om vår forretningsidé

Reklame | Magasinet og Ellos

Explore Leka – Et selskap startet av oss to; Marieann Aune og Lene Reppen Grydeland, fordi vi elsker å være ute på tur, og våre hjerter banker hardt og varmt for Leka. Denne øya er så  vakker, magisk og unik! Hva vi ser- og hva vi opplever når vi er ute på tur, DET vil vi bidra med å vise frem til de som kommer. Vi vil rett og slett ta med folk på tur…

 

Bilde tatt fra Lauvhatten, av Lene R.G

Tradisjonell guiding finnes det allerede gode tilbud av på Leka. Flinke folk som blant annet presenterer Solsemhula på en fantastisk måte, historieturer ut til Buøyoddan og Skeisnesset, likeså geologisk- og botanisk guiding. Muligheter for havfiske, overnattinga i lavvo, Geologisk utstilling- og handel på Steinsentret med mere👏🏻 Det finnes mange flotte alternativer til øyas turister. Explore Leka ønsker å bidra med noe utover dette. Explore Leka vil være et tilbud til de med litt andre ønsker og behov.

 

Foto: Marieann Aune
Foto: Marieann Aune

-små grupper; Når vi tenker på hva vi vil tilby, så er noen av stikkordene personlig, nært og service. Explore Leka vil derfor fokusere på små grupper. Maks 4-6 personer på hver tur. Vi vil sette opp en «meny» med et utvalg å velge i, i tillegg til å være åpne for tilpasset turer etter ønsker.

-se, høre og lukte; For oss som vokser opp her ute ved kysten, så er det en selvfølge å ha tilgang til det som kan være unikt for mennesker fra andre deler av landet vårt, eller store Europeiske og Asiatiske byer. For ganske mange mennesker kan det å høre på sjøfuglene mens bølgene slår mot svabergene og sola smelter sammen med havet, være en eksotisk opplevelse. Likeledes det å sitte midt oppe i våre magiske Leka-fjell, eller bland kystlynghei, og se på ørna som svever over hodene våre, kjenne på ren og frisk luft mens vi nyter en kopp kaffe med lefser fra Edny`s Bakeri, snitter med laks fra Leka Lokalmat eller matpakken fra Lekamøya spiseri. Det er mange steder i verden at man ikke har mulighet til å lytte til stillheten… -det kan man på Leka, og Explore Leka vil gjerne bidra med å legge til rette for gode tur- og sanseopplevelser.

Foto: Marieann Aune

-kveldssola ute ved havgapet, eller frokost under de gryende morgenstrålersykkeltur på kvelden for å oppleve solnedgangen i kombinasjon med kveldsmat, eller en earlybird-tur med sykkel ut til Skeisnesset for å spise frokost, er to av turene vi ser for oss. Her kan det være rom for fotosafari, eller skriveøkter for de som har hjertet i diktning, poesi eller annen form for skriving.

Foto: Marieann Aune
Foto: Lene R.G.

-kombinasjon sykkel og utforskning; Sykkeltur rundt øya med spontane avstikkere for å sjekke ut spennende steder, kan være et alternativ. Hva med en kjapp stopp i Trongan for å spise lunsj under fossen, eller en svipptur innom Årdalsstranda for å vasse i det evigkalde vannet… Vi kan komme med tips om steder, eller stoppe der hvor det spontant dukker opp et ønske om utforskning, bildetaking etc… Eller rett og slett en vanlig vandretur i vår fantastiske natur, for de som liker det best. mulighetene er mange.

Under «Trongan-fossen». Foto: Lene R.G.
Foto: Lene R.G.

-meditasjon eller yoga; spesifikke turer med meditasjon eller Yoga som mål for turen, kan også være et alternativ. Vi velger ut noen steder hvor meditasjon eller yoga kan gjøres ute i det fri. Pust inn frisk luft med himmelen som tak, og la sansene flyte fritt. Gi deg selv ekstra god energi i flyt med naturen.

Foto Marieann Aune

en natt i telt, i hengekøye, under tarp eller åpen himmel; selv om turistene er gjester på Lekamøya spiser, Campingen eller Leka Brygge, så kan det friste med en natt ute i naturen. Dette kan vi kanskje vær behjelpelig med å organisere. En natt ved ferskvannet med fiskestanga, eller ute mot havgapet kan være en opplevelse å ha med seg. Tilbudet kan i alle fall organiseres hvis ønsket er der…

Mulighetene er mange! Det er stort sett interesse, velvilje og fantasi som setter grenser. Akkurat  HVORDAN  Explore Leka sin «meny» vil se ut, er ikke helt bestemt enda, men tankene våre kretser mye rundt det jeg her har nevnt. Vi vil gjerne være med på å fremsnakke Leka, fremsnakke alle aktørene som finnes på Leka fra før og bidra med noe extra i tillegg. Explore Leka er åpne for innspill, ideer og samarbeid for å styrke Leka som turistdestinasjon.

Foto: Marieann Aune

Anbefalte tur-produkter:

Gode turbukser se her: Funksjonell bukse i vevd, smidig kvalitet med 4-veisstretch som gir herlig bevegelsesfrihet når du er ute i naturen. Stoffet er vannavvisende.

Áhkká

Eagle Products kjelesett, komplett tursett – 8 deler

Nysgjerrig på hva naturen har å gi oss? Da er vi to! Jeg vil føle naturen, og bruke mer av naturens forråd; sanke, dyrke, sanse og nyte... I tillegg kommer det gjerne huslige temaer, oppskrifter og livets gang. Det blir rett og slett litt av hvert om meg og mitt. Bruker mye tid på fotball, natur, hunden Tinka og alle slags varianter av hjemmelaget... Hilsen Lene 46 år, førskolelærer og sykepleier.
Posts created 122

7 thoughts on “Explore Leka DA – noen tanker om vår forretningsidé

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow