Gressløk har en mild og fin aroma som passer til mye, derfor har jeg valgt å lage urtesalt av noe i stedet for å fryse så mye. Urtesaltet får en ren lysegrønn farge, og smaker Kjempegodt. Jeg testet dette saltet på polarbrød med majones og egg, og det var var helt innertier👌🏼
Gressløksalt
ca 3 liter gressløkstenger (+ noen knopper, hvis du har)
2 dl maldonsalt
Hydro Ribbed Seamless Biker Shorts
- Bland alt til en mos
- smør blandingen utover en papirkledd stekeplate
- tørk i ovnen på 50 grader i 8-9 timer på tørkeprogram, eller med en tresleiv i døråpningen for å slippe ut fuktighet.
- når alt virker ganske tørt, kjør det i en blender/foodprosessor/stavmikser på nytt. Da får du et helt pulverisert og fint urtesalt. Ha det i ovnen en stund til, helt til du er sikker på at alt er knusktørt, før du har det over på tette rene glass.