Tzatziki er en smaksbombe! -Et tilbehør som passer til mye; grillmat, burger, dip og chips eller i bobolibrød… bare smak og fantasi som stopper deg. Et tips er å lage den i god tid før bruk.
Tzatziki
1 stor agurk (evt 1.5 liten agurk)
1 ts salt
3 dl gresk yoghurt / naturell yoghurt
1-2 hvitløksfedd (avhenger av størrelse og smak)
1/2 ts pepper
- vask agurken, del den på langs og skrap ut den våte kjernen. Grovriv agurken etterpå.
- fordel saltet godt over den ferdig raspede agurken og legg alt i en sil eller i et dørslag minimum 1 time, men gjerne flere timer. Press ut siste rest av væske med hendene, før du blander agurken inn i yoghurten.
- gresk/tyrkisk yoghurt er fast i konsistensen, men hvis du velger å bruke f.eks Tine naturell yoghurt, kan det være lurt å la den renne av litt i et kaffefilter før bruk.
- tilsett presset hvitløk og pepper sammen med yoghurt og agurkblandingen. Bland godt, og smak til.
- la Tzatzikien trekke en god stund før servering.
Ønsker deg et fint måltid. Nyt👌🏼