Tzatziki – gresk klassiker

Tzatziki er en smaksbombe! -Et tilbehør som passer til mye; grillmat, burger, dip og chips eller i bobolibrød… bare smak og fantasi som stopper deg. Et tips er å lage den i god tid før bruk.

Tzatziki, denne skal brukes i bobolibrød

Tzatziki

1 stor agurk (evt 1.5 liten agurk)

1 ts salt

3 dl gresk yoghurt / naturell yoghurt

1-2 hvitløksfedd (avhenger av størrelse og smak)

1/2 ts pepper

  • vask agurken, del den på langs og skrap ut den våte kjernen. Grovriv agurken etterpå.
  • fordel saltet godt over den ferdig raspede agurken og legg alt i en sil eller i et dørslag minimum 1 time, men gjerne flere timer. Press ut siste rest av væske med hendene, før du blander agurken inn i yoghurten.
  • gresk/tyrkisk yoghurt er fast i konsistensen, men hvis du velger å bruke f.eks Tine naturell yoghurt, kan det være lurt å la den renne av litt i et kaffefilter før bruk.
  • tilsett presset hvitløk og pepper sammen med yoghurt og agurkblandingen. Bland godt, og smak til.
  • la Tzatzikien trekke en god stund før servering.

Ønsker deg et fint måltid. Nyt👌🏼

 

 

Nysgjerrig på hva naturen har å gi oss? Da er vi to! Jeg vil føle naturen, og bruke mer av naturens forråd; sanke, dyrke, sanse og nyte... I tillegg kommer det gjerne huslige temaer, oppskrifter og livets gang. Det blir rett og slett litt av hvert om meg og mitt. Bruker mye tid på fotball, natur, hunden Tinka og alle slags varianter av hjemmelaget... Hilsen Lene 46 år, førskolelærer og sykepleier.
Posts created 146

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow