Tagliatelle med bacon- og broccolisaus er en populær rett hjemme hos «The Gryders». Første gang jeg og Jørgen fikk denne retten servert var i Sykkylven i -95 ca, hos mitt kjære søskenbarn Bertus. Vi falt pladask for denne retten, og siden har den fulgt oss. Ingen «mager rett», men vi unner oss den en sjelden gang likevel for den er rett og slett bare så innmari enkel og god. Man må bare huske at slik kraftig kost er et unntak og ikke hverdagsmat. Du kan velge å bruke en lettere type creme fresh, men da må man være obs på at smak og konsistens blir litt annerledes. Men altså; det blir uansett skikkelig godt😋👌🏼
Oppskrift til 4 personer:
Bacon- og broccolisaus
1 Broccoli – kuttes i små buketter
600g bacon – terninger/strimler
1/2 kinesisk hvitløk
2 bx Creme fresh
Pepper (+ evt noen flak med maldonsalt, smak til)
ca 500 g pasta (tørket)
- Brun bacon-terningene og tilsett deretter hvitløk og broccoli, surr videre i 2 min før du rører inn creme fresh. Rør til det blir en jevn og glatt masse. Sausen blir passe tykk av seg selv. Smak til med ønsket mengde pepper og evt litt salt, da er sausen klar til servering. Vi syns det er godt hvis broccoli er al dente, altså ikke kokt/stekt helt myk.
- Tagliatelle: kok etter anvisning på pakken. Når den er ferdigkokt, avkjøl den raskt under kaldt vann for å avbryte kokingen og unngå at den kleber seg.
Baguetter passer godt som tilbehør
Håper det smaker, vel bekomme👌🏼