Tartarsaus forbinder jeg med kjøttfondue fordi det var i denne sammenheng jeg for første gang smakte den. Jeg satt ved et bord dekket av masse ulike grønnsaker, salater, mange sauser, ferskt brød, ris, kjøtt osv… alt man kan tenke seg av lekkert tilbehør, og deriblant tartarsausen. Tartarsausen utmerket seg og jeg var så heldig å få oppskriften! Selv om vi i vårt hus også vanligvis bruker den til fonduebordet, hender det jeg lager den ved andre spesielle anledninger. Den passer godt til både grillmat og fritert eller innbakt fisk.
Denne oppskriften er ikke bare majonesbasert, slik jeg har sett at noen tartarsausoppskrifter er. Selve sausbasen består av 50/50 krem og majones, noe som løfter sausen og gir den både luft og en rund smak. Opplever den derfor som lettere og ikke fult så mektig😋
Tartarsaus
3 hardkokte eggeplommer – smuldres/hakkes
2 skiver løk – finkuttet
4-6 skiver sylteagurk – finkuttet
2 ts persille
1-2 ts Trocomare/herbamare (urtesalt)
1.5 dl fløte – piskes til krem
1 pk majones
- pisk fløten til krem og bland forsiktig inn majones, finhakket løk, sylteagurk og eggeplommer.
- smak til med persille og urtesalt
- La den stå en stund før servering
Da er det bare å nyte et lekkert måltid. Vel bekomme👌🏼