Banankjeks; Sunne gode kjekser som kan brukes til «snacks», frokost eller turmat.
Jeg har en råtøff gudmor-jente som snart debuterer i sin første konkurranse i bikinifitness. Hardt treningsprogram og streng diett har lenge preget hennes hverdag. Alt er nøye kalkulert og gjennomtenkt.
Da jeg la ut oppskrift på bananpannekaker tipset hun meg om disse kjeksene, så de har jeg nå prøvd å lage. De er gode, og holder lenge på metthetsfølelsen. Jeg prøvde en variant med en antydning flaksalt oppå, med et par biter Brie. Det falt jeg pladask for!
Her er oppskriften på de jeg lagde;
2 bananer
2 dl havre
klype maldonsalt oppå kjeksene før steking
180°C ca 15 min
-mos bananene glatte og klumpefrie. Bland havren godt inn og la røren hvile 10 min.
-bruk spiseskjeer for å fordele kjeksene utover et bakepapirkledd bredd. Kjeksene trykkes flate med skjeen. Jeg stekte de litt gylden, snudde dem og lot de steke 5 min extra. Dette er litt smak og behag. Disse vil være myke etter steking, det er normalt.
Som nevnt spiste jeg dem med Brie, men trur også de vil være gode med hakkede valnøtter, peanøtter eller f.eks sjokolade til topping… og evt syltetøy/brunost ved servering. Prøv deg frem og finn «din» smak.