Hjemmelaget Guacamole er godt som tilbehør til f.eks taco og kyllingwraps, eller som dip til nachos chips. Kan også brukes som dip til grønnsaksstaver hvis du vil ha en sunnere kvelds-snacks 😋 broccoli- og blomkålbuketter, gulrot- og selleristaver, alle varianter passer til guacamole.
2 avokado – skvises til mos med gaffel/stavmikser
saften av ½ lime
1/2 rødløk – finhakket
1/3 rød chili – finhakket
1/6 kinesisk hvitløk – finhakket
2 cherrytomater – finhakkes
smak til med salt og pepper.
- Del avokadoen i to på langs, ta ut steinen med en skje eller kniv. Bruk skjeen for å komme inn mellom avokadoen og skallet, da er det lett å renske dem. Bruk en gaffel eller en stavmikser for å mose avokadoen.
- Del lime i to og skvis det over den moste avokadoen.
- del chili på langs og rensk ut frøene. Del den deretter på langs en gang til og finkutt den til du har brukt ca 1/3 av den.
- finhakk tomater og løk
- Press hvitløk
- bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper, og vips så har du en guacamole 😋👌🏼
Tips: hvis dere ikke spiser opp alt på samme dag/kveld; putt resten i en pose, ta ut all luft fra posen og steng den nøye. Oppbevar den i kjøleskapet.
Denne ser veldig god ut! Må prøves😊
Den beste guacamolen!🥺😍
Ja, ikke sant?! Det ble i alle fall ingen rester, det er jo et godt tegn 😂
Er jo*
Mmmm😋 ble frista no ja
😍😍
Ja, det er bare å prøve! Har du en stavmikser kan alt puttes oppi en bolle og moses på en gang. Kjapt, sunt og enkelt. Noen av dere som gjør det litt annerledes?