Hjemmelaget Guacamole og nachos til kvelds

Hjemmelaget Guacamole er godt som tilbehør til f.eks taco og kyllingwraps, eller som dip til nachos chips. Kan også brukes som dip til grønnsaksstaver hvis du vil ha en sunnere kvelds-snacks 😋 broccoli- og blomkålbuketter, gulrot- og selleristaver, alle varianter passer til guacamole.

2 avokado – skvises til mos med gaffel/stavmikser

saften av ½ lime

1/2 rødløk – finhakket

1/3 rød chili – finhakket

1/6 kinesisk hvitløk – finhakket

2 cherrytomater – finhakkes

smak til med salt og pepper.

  • Del avokadoen i to på langs, ta ut steinen med en skje eller kniv. Bruk skjeen for å komme inn mellom avokadoen og skallet, da er det lett å renske dem. Bruk en gaffel eller en stavmikser for å mose avokadoen.
  • Del lime i to og skvis det over den moste avokadoen.
  • del chili på langs og rensk ut frøene. Del den deretter på langs en gang til og finkutt den til du har brukt ca 1/3 av den.
  • finhakk tomater og løk
  • Press hvitløk
  • bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper, og vips så har du en guacamole 😋👌🏼

Tips: hvis dere ikke spiser opp alt på samme dag/kveld; putt resten i en pose, ta ut all luft fra posen og steng den nøye. Oppbevar den i kjøleskapet.

 

 

 

 

 

 

Nysgjerrig på hva naturen har å gi oss? Da er vi to! Jeg vil føle naturen, og bruke mer av naturens forråd; sanke, dyrke, sanse og nyte... I tillegg kommer det gjerne huslige temaer, oppskrifter og livets gang. Det blir rett og slett litt av hvert om meg og mitt. Bruker mye tid på fotball, natur, hunden Tinka og alle slags varianter av hjemmelaget... Hilsen Lene 46 år, førskolelærer og sykepleier.
Posts created 64

7 thoughts on “Hjemmelaget Guacamole og nachos til kvelds

  1. Ja, det er bare å prøve! Har du en stavmikser kan alt puttes oppi en bolle og moses på en gang. Kjapt, sunt og enkelt. Noen av dere som gjør det litt annerledes?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow