Hjemmelaget majones ble i dag til hvitløksmajones: aioli👌🏼 Har du litt tålmodighet, er det helt enkelt å lage dette selv.
Det er lettvint å kjøpe majones på butikken, men det er noe eget med det å lage maten selv, fra bunnen av.
hvitløksmajones
oppskrift:
- 2 eggeplommer
- Ca 2.5 dl mais olje / nøytral olje
- 1/4 kinesisk hvitløk presset
- 1/2 ts pepper
- maldonsalt
- 3-4 ss sitron – presses/skvises, blandes inn sammen med alle de andre ingrediensene
- 1-2 ts kaldt vann
-Press hvitløken og ha den i en bolle sammen med eggeplommene, og visp dem sammen. Tilsett noen dråper olje og visp dem inn. Tilsett noen dråper til, og visp igjen. Når dette er godt blandet kan du fortsette å vispe inn resten av oljen, men i en tynn stråle! -sakte og tålmodig til du har en fyldig og fin majones. Smak til med sitronsaften, salt og pepper. La den hvile tildekket i kjøleskapet 1/2-1 time før bruk.
Så godt det så ut! 🙂
Takk 😋👌🏼