Hjemmelaget Hvitløksmajones – Aioli

Hjemmelaget majones ble i dag til hvitløksmajones: aioli👌🏼 Har du litt tålmodighet, er det helt enkelt å lage dette selv. 

Det er lettvint å kjøpe majones på butikken, men det er noe eget med det å lage maten selv, fra bunnen av. 

hvitløksmajones

oppskrift:

  • 2 eggeplommer
  • Ca 2.5 dl mais olje / nøytral olje
  • 1/4 kinesisk hvitløk presset
  • 1/2 ts pepper
  • maldonsalt
  • 3-4 ss sitron – presses/skvises, blandes inn sammen med alle de andre ingrediensene
  • 1-2 ts kaldt vann

-Press hvitløken og ha den i en bolle sammen med eggeplommene, og visp dem sammen. Tilsett noen dråper olje og visp dem inn. Tilsett noen dråper til, og visp igjen. Når dette er godt blandet kan du fortsette å vispe inn resten av oljen, men i en tynn stråle! -sakte og tålmodig til du har en fyldig og fin majones. Smak til med sitronsaften, salt og pepper. La den hvile tildekket i kjøleskapet 1/2-1 time før bruk.

 

Nysgjerrig på hva naturen har å gi oss? Da er vi to! Jeg vil føle naturen, og bruke mer av naturens forråd; sanke, dyrke, sanse og nyte... I tillegg kommer det gjerne huslige temaer, oppskrifter og livets gang. Det blir rett og slett litt av hvert om meg og mitt. Bruker mye tid på fotball, natur, hunden Tinka og alle slags varianter av hjemmelaget... Hilsen Lene 46 år, førskolelærer og sykepleier.
Posts created 146

2 thoughts on “Hjemmelaget Hvitløksmajones – Aioli

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow