Ferske reker er populært hos «The Gryders», derfor kjøpes det inn rikelig når vi har tilgang på ferske gode reker. Av nevnte årsak blir det alltid rester som det lages en salat av. Jeg har tidligere delt en oppskrift på rekesalat, men denne gangen lagde jeg en helt annen variant som jeg også ble veldig fornøyd med 😋. Jeg tror kanskje jeg liker denne best:
Bilde av ingrediensene:
Oppskrift:
Rekesalat med avokado og chiafrø i rømme-og aiolisaus
5-6 dl pillede reker
1/2 avokado – små terninger/ halvstore strimler
2 dl purreløk – finsnittet
2 båter sitron
2 ss chiafrø
1.5 ss Aioli/hvitløksmajones (oppskrift: https://naturligogvis.blogg.no/hjemmelaget-hvitloksmajones-aioli.html )
2 ss lettrømme
2 klyper maldonsalt
1/2 ts pepper
- rensk reker og finsnitt purreløk.
- bland aioli, rømme og sitron til en dressing. Bland inn litt salt og pepper, samt reker og purreløk.
- Snitt opp avokadoen i passende biter/terninger (ikke større enn rekene), og blande den inn i dressingen sammen med resten.
- Til slutt tilsettes chiafrøene. Bland dem godt inn i salaten. Den er nå klar til servering.
Tips: Jeg sparer litt av purreløken og chiafrøene for å ha til topping. Da ser det friskere ut ved servering.
Håper det smaker, vel bekomme 👌🏼