Farmors kjøttsuppe:
vitaminrik og god tradisjonell mat. God næringsrik mat som det passer å lage hele året, til mange ulike anledninger.
Oppskrift til 4 personer:
-400 g svinekjøtt i biter – saltes og pepres godt 1 time før koking
-2 middagspølser – bruker vanligvis bare kjøtt, men disse måtte brukes pga holdbarhet
-2 ltr vann
-1 stor løk – finhakkes
-1 stang selleri – finhakket
-2-3 ts salt og pepper (has på kjøttet før koking)
-1/2 hodekål – finstrimlet
-2 gulrøtter – terninger
-halv purreløk – finstrimlet
-8 poteter – terninger
-2 skiver kålrot – terninger
Kok opp kjøttet og ta bort skum, tilsett løk og seller og la det trekke/småkoke 30 minutt. Tilsett hodekål, kålrot og gulrot og la det koke 10-15 minutter før du tilsetter poteten. Kok i 10 nye minutter og tilsett purreløken på slutten av koketiden. Kjenn om grønnsakene er ferdig ved å smake…koketid kan variere ut i fra størrelse på bitene, og type potet f.eks.