Farmors kjøttsuppe

Farmors kjøttsuppe:

vitaminrik og god tradisjonell mat. God næringsrik mat som det passer å lage hele året, til mange ulike anledninger.


Oppskrift til 4 personer:

-400 g svinekjøtt i biter – saltes og pepres godt 1 time før koking
-2 middagspølser – bruker vanligvis bare kjøtt, men disse måtte brukes pga holdbarhet

-2 ltr vann

-1 stor løk – finhakkes

-1 stang selleri – finhakket

-2-3 ts salt og pepper (has på kjøttet før koking)

-1/2 hodekål – finstrimlet

-2 gulrøtter – terninger

-halv purreløk – finstrimlet

-8 poteter – terninger

-2 skiver kålrot – terninger

 

Kok opp kjøttet og ta bort skum, tilsett løk og seller og la det trekke/småkoke 30 minutt. Tilsett hodekål, kålrot og gulrot og la det koke 10-15 minutter før du tilsetter poteten. Kok i 10 nye minutter og tilsett purreløken på slutten av koketiden. Kjenn om grønnsakene er ferdig ved å smake…koketid kan variere ut i fra størrelse på bitene, og type potet f.eks.

 

Nysgjerrig på hva naturen har å gi oss? Da er vi to! Jeg vil føle naturen, og bruke mer av naturens forråd; sanke, dyrke, sanse og nyte... I tillegg kommer det gjerne huslige temaer, oppskrifter og livets gang. Det blir rett og slett litt av hvert om meg og mitt. Bruker mye tid på fotball, natur, hunden Tinka og alle slags varianter av hjemmelaget... Hilsen Lene 46 år, førskolelærer og sykepleier.
Posts created 146

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow