Rabarbrasyltetøy – Den gode friske smaken av vår

Reklame | Ellos

Her i huset er rabarbrasyltetøy veldig populært. Friskt godt og tradisjonelt hjemmelaget 😍👌🏼 Heldigvis har jeg mye rabarbra utenfor huset, både av den grønne og røde typen. Jeg kaller rabarbrasyltetøy for den gode smaken av vår, fordi jeg fra barndommen lærte at denne skulle sankes på våren, og frem mot St.Hans. I voksen alder har jeg derimot lært at rabarbra kan sankes helt frem til august – september. Selv om jeg nå kan lage ulike rabarbra-produkter hele sommersesongen, så minner nylaget syltetøy meg om vår.

 

Rød rabarbra

Rabarbrasyltetøy 
1 kg rabarbra – kuttet i 1/2-1 cm biter

400-500 g sukker

1 ts vaniljesukker

  • Rensk stilkene ved å kutte av stilkene på topp og bunn, og dra av skallet. Kutt stilkene i små terninger.
  • varmes sakte opp i en kasserolle, rør jevnlig.
  • Ha i sukker og vanilje. Bland godt
  • La det koke i ca 45-50 min, til det blir en tykk og fyldig marmelade.
  • Ha det nykokte syltetøyet over i rene nykokte glass, og sett dem opp ned. Da får syltetøyet mange ukers holdbarhet

Ps: juster sukkermengde på slutte av koketiden. Surhet i rabarbraen varierer, likeså vårt ønske om søtsmak🤗

Syltetøy av rød rabarbra

Håper det smaker, vel bekomme

Dagens anbefalte produkter er forbehold kjøkkenet. Produktene selges av Ellos og er fra OBH Nordica.

 

Gode produkter på kjøkkenet gjør matlagingen lettere og gledesfullt.
Den stekepannen og kasserollen jeg her presenterer er av god kvalitet i tillegg til å lyse opp kjøkkenet med sine friske farger.

 

Eco Kitchen stekepanne 24 cm. Den grønne fargen på stekepannen lyser opp kjøkkenet ditt! Eco Kitchen er en serie som har fargerike stekepanner i ulike størrelser. OBH Nordica longlife Ceramic coating er et keramisk belegg produsert av 100% naturmateriale.

OBH Nordica

Se nærmere på denne kasserollen i samme serie: ECO Kitchen produktene har det spesielle keramiske belegget, longlife ceramic coating, som gjør produktene varmebestandig og meget holdbare. – Kjele 2,0 liter med keramisk belegg – Høy motstandskraft mot riper – Tåler høy varme

OBH Nordica

Nysgjerrig på hva naturen har å gi oss? Da er vi to! Jeg vil føle naturen, og bruke mer av naturens forråd; sanke, dyrke, sanse og nyte... I tillegg kommer det gjerne huslige temaer, oppskrifter og livets gang. Det blir rett og slett litt av hvert om meg og mitt. Bruker mye tid på fotball, natur, hunden Tinka og alle slags varianter av hjemmelaget... Hilsen Lene 46 år, førskolelærer og sykepleier.
Posts created 146

2 thoughts on “Rabarbrasyltetøy – Den gode friske smaken av vår

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow