Hjemmelaget naturell Yoghurt
Etter å ha lagd hjemmelaget yoghurt, så lurer jeg på hvorfor vi noen gang har kjøpt på butikken…. -Det er altså så enkelt, og så morsomt å lage selv! Heretter vil jeg sørge for alltid å ha en liten rest naturell yoghurt stående i kjøleskapet, den kan være base for ny produksjon. Det eneste jeg da trenger er H-melk:
- Kok glass ( jeg brukte 210 ml glass )
- Avkjøl glassene og tilsett 1 ss naturell yoghurt
- Varm opp 1 ltr økologisk melk til 85 grader. Rør jevnlig og bruk temp.måler
- Avkjøl til 45 grader og hell melken over i glassene med youghurt. Sørg for å blande godt. Fyll glassene helt til toppen slik at det blir lite luft i glasset.
- Pakkes raskt inn i papir eller kjøkkenhåndklær for å holde på varmen over natten. La de stå lunt på kjøkkenbenken, i et baderomsskp eller ved varmtvannstanken.
- Pakkes ut neste dag, la de stå 10 minutter på kjøkkenbenken før de settes kaldt. Kan spises etter 4 timer, men det ideelle er 2 dager.
Holdbar i ukesvis!
Det er bakteriekulturer hovedsakelig bestående av streptococcus thermophilus og Lactobacillus bulgarius som får melken til å syrne og bli til den gode tykke yoghurten.
bildet: hjemmelaget yoghurt m/ knust knekkebrød og bjørkesirup 😋