Gryterett av svinestrimler, champignon, paprika, løk og hvitløk, med tomat-og løksalat og slottspotet

Hjemmelaget mat er absolutt å foretrekke hvis man har tid og mulighet. I en travel arbeidshverdag hvor man er sliten og i tidsnød, så er det mange som tyr til kjappe halvfabrikat-løsninger, noe som er forståelig. Her har jeg en oppskrift som kan gjøres kjapt, og som er veldig enkel og smakfull. Den kan gjøres kjapt, men blir bedre hvis den får litt tid på seg. Kan evt lages kvelden i forveien og varmes opp etter en natt i kjøleskapet. Nesten som fårikål; smaker gjerne bedre neste dag😉

Gryterett med strimlet svinekjøtt, paprika, champignon, løk og hvitløk:

Til 4 personer

500 g svinestrimler

1.5 stor rød paprika – store terninger

2 løk – grovt kutta

4 fedd hvitløk – pressa

4 store champignon – 1/2 cm skiver

4 ts melange

1 dl matfløte

Brun maizena (strø)

salt og pepper

røkt sjøsalt (kan sløyfes, brukte litt for å ha en smaksvariasjon)

-ingrediensene kan variere utifra smak og behag, eller hva man har tilgjengelig

  • brun kjøttet raskt i en ts Melange. Krydre med salt og pepper.
  • Ha kjøttet over i en gryte, og kok ut pannen med 1 dl vann. Hell denne sjyen over kjøttet. La dette småputre med lokk mens du forbereder resten. Har du tid, la det trekke 15-20 min før du fortsetter.
  • Surr paprika, løk og hvitløk blankt i en ts Melange og ha det over i gryten med kjøttet. Kok ut pannen med 1/2-1 dl vann. La gryten fortsette å putre/trekke, mens du bruner champignonen i 2 ts Melange. Ha den over i gryten sammen med resten. La det trekke noen minutter.
  • Hell over fløten og kok opp. Når det småputrer strør du på et lag med maizena samtidig som du rører. Se an tykkelsen på sausen, og strø over litt mer hvis du vil ha den tykkere. Rør 10 sek mellom hver gang for å gi maizena litt tid. Når du er fornøyd med sausens tykkelse, smak til med evt salt og pepper.

Slottspotet m/skall:

8 poter- deles i båter etter grundig vask

2 ss olje – smøres utover langpannen i stekovnen

salt – lett strø over alle potetene etter at de vendt om i oljen i langpannen og fordelt jevnt utover.
-stekes med varmluft 200°C i ca 30 min (eller til de er gjennomstekt og m/ litt fin brun stekeskorpe)

 

tomat-og løksalat:

2-3 store tomater – kuttes i terninger

1/2 løk/rødløk – finkuttes

2 ts Trocomare / Herbamare (urtesalt)

1 ts pepper

3 ss olivenolje

1 ss 7% eddik

-alt blandes godt i ei skål. -vend salaten flere ganger for å få smakene godt fordelt og blandet inn.

Tomat-og løksalat er mye brukt her i huset. Godt til mye!

 

 

 

 

 

 

 

 

Nysgjerrig på hva naturen har å gi oss? Da er vi to! Jeg vil føle naturen, og bruke mer av naturens forråd; sanke, dyrke, sanse og nyte... I tillegg kommer det gjerne huslige temaer, oppskrifter og livets gang. Det blir rett og slett litt av hvert om meg og mitt. Bruker mye tid på fotball, natur, hunden Tinka og alle slags varianter av hjemmelaget... Hilsen Lene 46 år, førskolelærer og sykepleier.
Posts created 64

2 thoughts on “Gryterett av svinestrimler, champignon, paprika, løk og hvitløk, med tomat-og løksalat og slottspotet

    1. Tusen takk for tilbakemeldingen! Det gir inspirasjon til å fortsette skrivingen😄👏🏻

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow